keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Terveisiä Kasarikodista!


Vieläkö muistat kesän vuonna 1985? Vantaan kaupunginmuseon Kasarikodissa Kivistön Asuntomessuilla pääsee tunnelmoimaan 1980-luvun hengessä. Aikakauden sisustus, vaatteet ja lelut tuovat mieleen muistot 30 vuoden takaa.

Kasarikoti on toteutettu yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtuuriopiskelijoiden Josefiina Forssin, Kia Koposen ja Jonna Teeriojan kanssa. Esineitä kotiin on löytynyt niin kirppareilta, kodeista kuin museon kokoelmistakin. 

Idea Kasarikodista syntyi museon henkilökunnan pohtiessa, kuinka museo voisi osallistua kotikaupungissa järjestettäviin Asuntomessuihin. Esiin nousi ajatus museon omasta näyttelyasunnosta, joka sisustettaisiin jonkin vuosikymmenen tyyliin. Harkinnan jälkeen vuosikymmeneksi valikoitui 1980-luku, tarkemmin kesä 1985.

Olohuoneen seinä sai koristuksekseen kukallisen tapetin.
Kuten ei monikaan koti, ei Kasarikotikaan ole rakentunut hetkessä. Sisustuksen suunnittelu on sisustusarkkitehtuuriopiskelijoiden käsialaa. Seiniä maalaamaan ja tapetoimaan pääsi moni museon henkilökunnasta. Huonekaluja, tauluja ja muuta kodin tavaraa on hankittu sekä käytännöllisyys- että tyylinäkökulmista. Lopputuloksena on asunto, johon astuessaan voi aistia tutun tunnelman, kodin. Kuten amanuenssiltamme Marika Tarkiaiselta kysyttiin hänen avattuaan oven: ”Oletko kauankin asunut täällä?”. 

Tervetuloa kylään!

                                                           
Vielä näyttelytekstit paikoilleen, ja kaikki alkaa olla valmista!

Anni Pykäläinen

Ei kommentteja: