maanantai 20. kesäkuuta 2016

Museokauppa liiketalouden opiskelijan silmin

Museokauppaamme esittelee Riikka, joka oli meillä asiakkuuksien hoidon työssäoppimisjaksolla 21.3.–2.6.2016. Riikka opiskelee Omnian ammattiopistossa liiketaloutta. 


Lähes jokaisesta museosta löytyy museokauppa, jonka tuotteet kuvaavat jollakin tapaa museon näyttelyä ja museorakennusta sekä aluetta, jossa museo sijaitsee. Museokaupassa on usein tuotteita laidasta laitaan, joten sieltä löytyy jokaiselle jotakin. On kirjoja, tekstiilejä, pelejä, koruja ja kaikkea muuta kivaa.

Vantaan kaupunginmuseon tuotteet ovat jollakin tapaa yhteydessä Vantaaseen. Vantaan historia näkyy erilaisissa kirjoissa sekä postikorteissa. Se on erittäin hyvä asia, sillä museokin kertoo Vantaan historiasta. Nykyajan Vantaa esiintyy Kokoa Vantaa -palapelissä, jossa näkyy, millaisia rakennuksia Vantaalla on.

Joki – kivikaudesta kaljakelluntaan -näyttelyn inspiroimana kaupassa on kala-aiheisia termosmukeja sekä tavallisia mukeja, kalamagneetteja sekä tietenkin kalapehmoja. Aiemmasta Rock n' Vantaa -näyttelystä jääneitä paitoja ja kangaskassejakin on vielä myynnissä.


Myös M-juna-haalarimerkkejä löytyy vielä jokunen kappale, joten jos et ole vielä haalariisi sitä saanut ja jos M-juna oli sinulle todella tärkeä, niin täältä niitä vielä saa!


Eräs suosituimmista kirjoista on nimeltään Kylä risteyksessä - Byn i vägskälet, joka kertoo Kirkonkylän historiasta. Kirja maksaa 24 €. Koska siinä on suomen- ja ruotsinkieliset tekstit vierekkäin, voisi jopa sanoa, että saa kaksi kirjaa yhden hinnalla! Kirjassa on Kirkonkylän asukkaiden omia kertomuksia, haastatteluja, kuvia ja tekstiruutuja sekä arkeologisia löytöjä. Kaiken kaikkiaan kirjana hyvin monipuolinen.


Historiallisten mallien mukaan tehdyt helmet ovat todella pidettyjä. Materiaalina niissä on käytetty lasia, luuta tai metallia eikä hintakaan ole kovin suuri. Yhden helmen saa omakseen vain 0,50 €:lla. Nämä helmet ovat mielestäni todella kauniita.


Museokaupasta saa Museokortilla 10 % alennusta.

Museolla on myös verkkokauppa, josta voi tilata museokaupan tuotteita puhelimitse tai sähköpostilla. Tämä löytyy osoitteesta www.vantaa.fi/kaupunginmuseo.


”Työharjoitteluni ikimuistoisimpia juttuja ovat olleet kaikki tapahtumat, erilaiset asiakkaat sekä se, että eräs päivä museolle tuli Vantaan sanomista eräs toimittaja tekemään juttua tulevista vihkimisistä. Hän kyseli minulta, missä parit voisivat suorittaa vihkitilaisuuden, ja sen jutun mallina toimin minä. Se oli erittäin hauska päivä ja toivon, että samanlaisia päiviä tulisi eteen tulevaisuudessa.

Työharjoittelun jälkeen suuntaan kohti uusia haasteita eli kesätöihin. Museo työharjoittelupaikkana on sellainen, ettei sitä ensiksi tajua, mihin kaikkeen täällä olisi mahdollisuus. Olen nauttinut jokaisesta päivästä ja toivon, että joskus olisin jälleen museossa töissä.”

- Riikka 19 v. -

Suurkiitokset Riikalle hyvin tehdystä työstä, tsemppiä opintoihin ja onnea uusiin haasteisiin!Ei kommentteja: