maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kuvakokoelmat käyttöön!

Vantaan kaupunginmuseon museokaupasta on heinäkuun alusta asti voinut tilata yksilöllisiä kuvatuotteita. Kaupunginmuseo on mukana suomalaisen Mement.io-palvelun pilotoinnissa. Ohjelman avulla museon valokuvista voi suunnitella postikortin, mukin, kangaskassin tai t-paidan. Kuvan lisäksi tuotteeseen voi lisätä tekstiä. Tällä hetkellä valittavana on kymmenen kuvaa, joiden aiheina ovat Håkansbölen kartano, kaljakellunta, Helsingin pitäjän kirkonkylä, Tikkurilan vanha-asema ja Joki-näyttely. Museokaupan iPadin lisäksi palvelu toimii nettiselaimella, joten tuotteiden tilaaminen onnistuu myös kotoa käsin.


Rauno Huttunen ja Petja Kärki sekä heidän kaksi ystäväänsä perustivat 3D-tulostukseen ja -skannaukseen erikoistuneen Versoteq 3D Solutions Oy -yrityksensä vuonna 2013. Puolitoista kuukautta sitten lanseerattiin Mement.io. Vielä eletään järjestelmän pilotointivaihetta, mutta nuorten miesten tulevaisuuden suunnitelmat ovat jo kirkkaat:

Meidän tavoitteena on saada palvelu rullaamaan Suomessa ja tietenkin haluamme sen mahdollisimman moneen museoon. Sen jälkeen haluamme laajentaa Eurooppaan ja mahdollisesti jopa Jenkkeihin.

Tavoite laajentumisesta on lyhyen taipaleen aikana ottanut jo askelia eteenpäin, sillä Mement.io-palvelu on käyttössä Vantaan lisäksi myös Teatterimuseossa, Urheilumuseossa ja Tukholman Medelhavmuseetissa.

Petja Kärki ja Rauno Huttunen asensivat Mement.io-palvelun museokauppaan ja perehdyttivät henkilökunnan sen käyttöön.

Kuvatuotteiden tilaaminen museokaupan iPadilla tai kotona nettiselaimella on yksinkertaista ja helppoa.

Kokoelmien avaaminen yleisölle ja niiden monipuolinen hyödyntäminen ovat oleellinen osa tämän päivän museotyötä. Huttusen ja Kärjen mukaan yksilöllinen kuvatuote voi parhaimmillaan täydentää asiakkaan näyttelykokemuksen.
 

Tervetuloa Vantaan kaupunginmuseoon testaamaan tai tutustu palveluun netissä!

Ei kommentteja: