keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Rokkia Vantaalta!Vantaan kaupunginmuseo on käynnistänyt laajan bänditoiminnan dokumentointityön. Aineistoa kerätään haastattelemalla vantaalaisia rockmusiikin ammattilaisia ja harrastajia sekä havainnoimalla musiikin tekemiseen ja kuuntelemiseen liittyviä tilanteita kuten bänditreenejä, keikkoja ja festareita. Ajallisesti dokumentoinnin pääpaino on nuoruudessa 1970-luvulta tähän päivään. Meitä kiinnostavat myös kaappien kätköihin hautautuneet bändikamat kuten valokuvat, videonauhat, demot, julisteet, bändipaidat. Jos olet miettinyt mitä tehdä omillasi, voit halutessasi lahjoittaa ne museolle, jossa nuoruusiän bändimuistosi varmasti säilyvät jälkipolvillekin. Tavaroita ja kuvia voidaan myös vain lainata ja ne palautetaan omistajalleen digitoimisen jälkeen. Dokumentointityössä avainasemassa on yhteistyö. Emme kuvitteleekaan pärjäävämme yksin (tai kaksin). Tarvitsemme apua, koska oma bänditietoutemme on suhteellisen vajavaista ja sekin parin vuosikymmenen takaa. Ennen kaikkea tarvitsemme vantaalaistaustaisia haastateltavia, joilla on oma bänditarina kerrottavanaan. Kokemukset voivat olla bändin laulajan, basistin, rumpalin, bändiläisen tyttö- tai poikaystävän, hengaajakaverin... Jokaisen näkökulma valottaa bänditoimintaa omalla tavallaan ja on osa suurempaa, vantaalaista rockmusiikin historiaa, jota dokumentointityön päätteeksi esitellään vuonna 2014 avautuvassa näyttelyssä.


Terveisin, Anna ja Mari


P.S. Auttaa voit myös vaikka kommentoimalla tätä blogia, jota tullaan jatkossa päivittämään projektin edetessä.


Lisätietoa: museoamanuenssi Anna Kangas, puh 09 8392 9193/ 050 302 4097 tai etunimi.sukunimi@vantaa.fi


Kuva: Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkisto.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

muistaakseni on sellainen vantaalainen bändi kuin Kissa, joka voitti progressiivisen rockin-sm kisat v. 1979 Seinäjoella.
Tämän samaisen kokoonpanon jäseniä on perustanut senjälkeen mm. bändit Poltergeist ja Koisotie 4, jotka keikkailivat 80-luvulla Velmun ensimmäisissä klubi-illoissa rav. Calypsossa

Anna kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Haastattelin Kissa-bändin solistin alkuvuodesta, mutta pitää myös tutustua näihin toisiinkin bändeihin sekä ravintola Calypson vaiheisiin.