perjantai 27. elokuuta 2010

Parhaat löydöt


Arkeologin ammatista tulee monille ensimmäisenä mieleen Indiana Jones, joka seikkailee suurien aarteiden perässä pitkin maailmaa. Mutta tosiasiassa arkeologiset löydöt ovat harvoin kullalla ja timanteilla päällystettyjä. Useimmiten maasta nostellaan keramiikan paloja, kiven kappaleita, kuonakasoja ja ruostuneita rautaesineitä. Kuitenkin juuri ne kertovat menneisyydestä paljon - sen miten tavallinen ihminen on elänyt arkeaan. Noiden pienien palojen avulla pääsemme menneisyyden jäljille.

Uuteen mininäyttelyymme on valittu vitriinin verran "tavallisia" arkeologisia löytöjä. Tervetuloa ihailemaan kuonaa, ruostetta ja palasia!

Entä mitkä ovat sinun tärkeimpiä löytöjä? Teitkö löydön kirpputorilta, roskalavalta vai kenties omasta verkkovarastostasi?


Kuvassa Gubbackan kylätontilta löytyneitä rautanauloja.
Kuva Pekka J. Heiskanen / VKM

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihaninta on ollut löytää jo jotain kadotetuksi luultua - kuten nähdä kirpputorilla juuri samanlainen ompelukori kuin mummolla oli aikoinaan tai sama lastenkirja mitä luki itse pienenä.
Myös jonkun särkyneen tavaran sukulaisen löytäminen on sykähdyttävää. Itse löysin juuri oikean 50-luvun kattovalaisimen kuupan särkyneen tilalle.