maanantai 18. tammikuuta 2010

Vantaalainen Miss Suomi


Eilen Miss Suomi -kilpailun voittajaksi valittiin vantaalainen Viivi Pumpanen.

Myös vuonna 1970 oltiin lähellä voittoa, kun Tikkurilan kaunotar Hannele Hamara tuli 1. perintöprinsessaksi sekä lehdistön ihannetytöksi.


Leikitkö sinä lapsena missikilpailuja? Mitkä äidin vaatteet olivat parhaimpia iltapukukierrokselle? Leikkasitko mieluiten paperinukkeja, jotka esittivät missejä?
Kommentoi ja kerro!


Kuva: Anna-Liisa Nupponen, 1971 / VKM

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missikisat olivat oikein suosittua tv-viihdettä lapsuudessa. Kyllä sellainen tuntuma on, että 80-luvulla lähetystä seurattiin useimmissa olohuoneissa. Ja aina voittaja itki viitta harteillaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Äidin korkokengät olisi ollut ihanaa ottaa mukaan leikkiin. Mutta aina sai kuulla varoituksia, että siinä touhussa rikkoo omat nilkat tai sitten korot katkeilee.

Kyllä kuitenkin jotain hepeniä aina leikeissä oli. Mummolan vintiltä löydettiin serkun kanssa mummon 60-luvun alusmekkoja ja korsettikin. Meikkien kokeilukin oli pikkutyttönä niin hienoa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä en muista koskaan leikkineeni missikilpailuja... Ei, nyt valehtelen: yhden kerran muistan. Silloin olin esikoulussa ja missikisat oli menossa. Pahaksi onneksi olin muutama päivä aiemmin tippunut naama edellä kiveykseen aidalla keikuttuani ja turvonneessa ylähuulessani oli oikein mainion kokoinen rupi. En päässyt palkintosijoille.

Missipaperinuket olivat tosi suosittuja leikeissä. Niitä leikattiin Apu-lehdestä, joka tuli mummulleni. Paperimissit menivät sitten naimisiin paperi-MattiNykäsen kanssa. Anna-Liisa Tilus -nukke on jäänyt ehkä parhaiten mieleen, sillä oli niin kaunis iltapukukin.

Anonyymi kirjoitti...

4.anonyymi...
Missileikki-ikäinen olin viisikymmenluvun alussa. Armi Kuusela sekoitti kaikki leikit ja keräilyhommat mm.plastikpalat saivat jäädä. Keräilin Armin kuvia lehdistä. Seura-lehti oli oikein runsas lähde. Armi mainosti suklaapatukoita (Hellas? Fazer? )joka numerossa. Kiiltokuva-albumissakin on Armi eesta, Armi takaa, Armi istuu, Armi makaa...
Varsinaisia missikisoja en leikkinyt vaan piirsin paperinukkeja malleina missit ja filmitähdet. Joka missillä oli valtava vaatevarasto, johon sain vihjeitä lehtien muotikuvista. Leikkien pääpaino oli piirtämisessä!